Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J70o33s55e58f 76P19o93t74r

4. 2. 2017 0:38

Máte naprostou pravdu ! Karma !

0 0
možnosti
Foto

Bible nejsou pohádky, ale vypráví o věcech, které se udály v dávné historii a které jsou doložené arechologickými vykopávkami. Bible vnímavím lidem poskytuje poučení a přirovnání a je to nejstarší knihou světa.

0 0
možnosti
Foto

Bůh si izraelský národ vyvolil, ale je to jinak než si mnoho lidí myslí. Vyvolenost je spíše těžké břemeno, závazek, který byl Židům uložen. Židé byli jediným národem v té době, který přijal Tóru a zavázal se ji dodržovat. Všechny národy, kterým byla nabídnuta ji odmítli. Svým rozhodnutím vzal židovský národ břímě micvy což 613 příkazů a zakázů a přijali i mimořádný Boží dozor. Židé věří, že Bůh pověřil každý národ určitým úkolem. Židé nechtějí, aby byl celý svět židovský, ale chtějí přesvědčit lidstvo, příkladem a svědectvím, aby uznal jednoho Boha. Židé existují 4 000 let a 2 000 let žili rozptýlení po celém světě, aniž by ztratili vlastní identitu a víru v jednoho Boha, vše všem protivenstvím, které museli snášet.

0 0
možnosti

Nikdo není vyvolený. Ovšem, jak se bude žít v našem bytě a koho si tam pozveme či ubytujeme rozhodujeme my. A pozveme si jen ty, kteří se chovají slušně. Slušně v našem pojetí. Slušnost v jejich pojetí nechť realizují doma.

Jinak: Vždy jsem prohlašoval, že "v kostele smeknu, v synagoze si vezmu pokrývku hlavy a mešitě se zuji". Očekávám totéž od ostatních, pokud s nimi mám sdílet jeden prostor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 518x
lektor yogy,  nadšenec pro zdravý životní styl, etický obchod a osobnostní rozvoj