Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J49a90n 60R74á14ž

20. 12. 2016 15:27

Potkal jsem se po několika letech s kamarádem, malým podnikatelem s deseti zaměstnanci. Řekl mi, že před nástupem této vlády mu stačilo si sednout večer dvakrát týdně na dvě hodiny a vyřídit administrativu. Teď tomu věnuje tři večery v týdnu, po třech hodinách a účetní platí o 30% víc než před několika roky, ne, že by zdražila paušál za položku, ale počet výkazů a hlášení vzrostl tak, že už nemůže se věnovat deseti takovym, jak je on, protože by to nezvládla.A to naštěstí nemá druh podnikání, kde se do podnikání plete hygiena a obchodní inspekce a zatím nespadá pod babišův vynález EET.

1 0
možnosti
LK

Zatím je Česko stále výrazně proexportní ekonomika, mnohem víc vyvážíme než dovážíme. Vlastně je to náš problém, že fungujeme jako jakási výrobní kolonie západu, věci se tu vyrábí, ale spotřeba probíhá jinde a bohužel i zisky a daně směřují jinam. Česká podnikatelská duše stále existuje, jen je pro ni také snazší prosadit se jinde než doma. Tady doma je bohužel podnikatel synonymem zloděje, a nějak se pořád zapomíná, že veškerý náš blahobyt je jen a pouze produktem nějakého podnikání.

1 0
možnosti
JL

Pane Kamensky. Ja jen dodam k vasi uvaze, ze velka vetsina vyvozu ma koreny (vyvoji a patenty) v jine zemi. Zde chybi 'duch' Bati, Skody, Kolbena a Danka, Krizika a mnoha dalsich. Otazka zni.Dokazeme vytvorit podminky pro ty nove?

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 518x
lektor yogy,  nadšenec pro zdravý životní styl, etický obchod a osobnostní rozvoj