Když se oligarchie snaží ovládat volný trh

20. 02. 2020 9:46:31
Vysokou školu ekonomiku jsem absolvovala několik let po sametové revoluci. Začala jsem 3 roky po a končila v roce 1997. Hlavní pravidlo, které nás učili bylo, že nejlépe vše funguje, pokud ochráníme pravidla VOLNÉHO TRHU.

V to silně věřím a za posledních 6 let praxe YOGY mohu potvrdit, že ROVNOVÁHA je pravidlo, jaké máme v našem těle a které chrání stejně naše zdraví jako volný trh.


Z jistého důvodu bydlím poslední 3 roky v nájemních bytech a mám zkušenosti, které se mi nelíbí. Existují lidé, kteří se snaží manipulovat cenou na trhu s byty a hypotékami v Praze. Kupují velké množství bytů, mají téměř stejné načasování pro podepsání smlouvy a než v časovém období roku jsou tlačné ceny za pronájem velmi vysoké, ale několik měsíců poté, co to opět výrazně klesá. Stejně jako letos byla v listopadu cena za byt 50 m2 v centru 8 000 Kč. Nyní v únoru a březnu se jeho téměř zdvojnásobila. PROČ?

I pro realitní kanceláře je manipulace trhem také velká šance vydělat peníze znovu a znovu. Konec roku 2019 se cítili tak bezpečně, že dokonce začali porušovat zákonná pravidla pro podpisy smluv. Překvapilo mě, že totéž běžnému občanovi radil i katastr nemovitostí. A tak jsme původní plány začala honem brzdit v zájmu bezpečí vše hlídat a kontrolovat. Byla jsem šokována, jak nebezpečné vše může být a kam až jsme došli. Pokud budete postupovat podle jejich rad, v katastru snadno zjistíte, že byt, pozemek, dům není váš. Zdá se, že skutečně bezpečný je zde bankovní úvěr, který tyto realitní společnosti nutí dodržovat pravidla. Ale ani tady ne úplně.
Abych však nebránila bankovní systém, chci dodat, že jedněmi z členů oligarchie, kteří ovlivňují trh, jsou předsedové a správní rad těchto bank. Jak to vím? Pracovala jsem na Pražské burze počátkem 90. let, vím dobře, kdo jsou tito lidé, dokonce si pamatuji jejich jména. A jejich platy? Ani si nemůžete představit množství nul. Dobře, ať mají dobrý plat, ale nikdo by neměl být těmito lidmi žádným způsobem ohrožován a tlačen mimo pravidla lidskosti vpodstatě téměř vyhrožováním.


Řešíme střet zájmů pana Babiše a médií, ale nikdo neřeší střet zájmů těch mužů z oligarchie.

PROČ? Ptám se? PROČ? Pan Babiš nikoho neohrožuje. Zdá se však, že předsedové a oligarchie, ředitelé a členové představenstev nejen z bank jsou nyní velmi vystrašení. Vystrašení, že divoká prasata by mohla přijít na jejich sídliště, jak bylo napsáno včera v novinách Metro zdarma.

BALANCE DEAR GUYS, rovnováha trhu je jedinou možností, jak řídit ekonomiku, měnu, inflaci, nezaměstnanost a další. Zkuste si vzpomenout, co nás učili na VŠE. Pražská univerzita byla skvělá, zejména 3. FACULTA, ta nejvíce, už pro číslo 3 !! Věřili byste, že 3 je i mé životní číslo? Náhoda, možná, kdo ví.

Každopádně tato fakulta, učila všemi možnými způsoby, že jedině volný trh vede společnost a český průmysl správnou cestou - RIGHT WAY.


A pánové ... Nezapomeňte, že máme svobodu projevu a pokud vy uzavíráte možnost dělat věci v médiích správným způsobem panu Babišovi, jsou tu jiní, kteří mluví o vašem špatném chování. Kdo je opravdu ten špatný, ptám se? Moje odpověď těm, kteří vytvářejí nerovnováhu a snaží se vytvořit hru MONOPOLY z českého ekonomického systému a potvrdit ji ČNB. Může mluvit i lektor YOGY.

#namasté

---------------

WHEN OLIGARCHY TRIES LEAD FREE MARKET

I passed University of Economy few years after velvet revolution, starting 3 years after and finishing in 1997. I don ́t know what was teached there before o rafter, but we got excelent explanation what is free market about and that this is ONE of the main rules which ensures RIGHT BALANCE on the market. I strongly belive in this and from last 6 years YOGA practice I can confirme it is the same rule as we have in our BODY.

For some reason I am living last 3 years in rental flats and I got knowladge I don ́t like. There are people trying to manipulate the price and event the market with flats and hypotecs in Prague. They are buying big amount of flats, having almost same timing for contract signing and than in certaing period of the year the push prices for rental very high, but few moth after it is going strongly down again. As this year, in November the price for 50m2 flat on the centre was 8.000 czk. Now in Feb March his almost doubled. Also it is big chance for real estate agencies to earn money again and again. They felt end of the year 2019 so safe, that they started even break law rules for contract signature. I was shocked how dangerous thinks they do. If you follow you can easily find on cadastre that the flat, land, house is not yours. Actualy safe here is to have bank loan, it seems. Than you and they have to follow rules.

But to not defend bank systém at all, I want to add that one of those oligarchy members influencing market are chairmans and board members of those banks. How I know. I used to work on Prague Stock Exchange at early 90th, I know wery well who they are, even I remember their names. And their salaries? You can not even imagin no of zeros. Ok let them have good salary, but nobody should be threatened this way.

We are solving conflict of interests of Mr. Babiš and media, but nobody is solving conflict of interests those men from oligarchy. WHY? I am asking? WHY? Mr. Babiš is not threatening anybody. But it seems oligarchy chairman, directors and board members not only those from banks are very scared now, that wild pigs could come to their housing estate, how was writen yesterday in Metro free newspapers.

BALANCE DEAR GUYS, ballance of the market is the only possibility to drive economy, currency, inflation, uneployement and others further. Try to remember what they teach us at the University of Economy. The Prague one, especialy 3rd FACULTY, the greatest one!! As my life no :-D, was teaching in all possible ways free market rule to lead the company and Czech industry RIGHT WAY.

Don ́t forget we have freedom of speech and even you clouse possibility to do things in media right way to Mr. Babiš, they are others to speak about your BAD. Who is really BAD, am I asking? My answer those who create disbalance and trying to create MONOPOLY from CZECH economical systém and confirm it by ČNB.

Autor: Lenka Fučíková | čtvrtek 20.2.2020 9:46 | karma článku: 10.64 | přečteno: 811x

Další články blogera

Lenka Fučíková

Papež a žena

Děkujeme za Vaši návštěvu. Byl jste tak blízko, že energie doplula až k nám. Snad příště budeme moci být i blíž. Věřím, že jednou vy pomůžete znovu pozvednout Palladium tam, kam patří. Do srdcí lidí této země. Tolik tam chybí.

16.9.2021 v 5:57 | Karma článku: 5.00 | Přečteno: 288 | Diskuse

Lenka Fučíková

Bůh Šiva, stvořitel a objednaTEL aneb Jazyk Český

O některých se jen šeptá, ale je nepochybné, že právě v tomto bodě se HISTORIE opakuje a že se propojilo něco, s čím možná nikdo nepočítal. VĚDA a Filosofie. Je pro mne fascinující, že je to právě Čeština, o kterou kráčí.

28.8.2021 v 21:14 | Karma článku: 7.23 | Přečteno: 351 | Diskuse

Lenka Fučíková

MODA a prastaré historické souvztažnosti

Vyhozeni z ráje. Podle Buddhova učení to byl HAD, který sám, jako BŮH pokoušel lidstvo, aby ho tak vedl vpřed přes celá pokolení a učil ho, jsk žít.

27.8.2021 v 2:39 | Karma článku: 4.04 | Přečteno: 171 | Diskuse

Lenka Fučíková

A E I O U I lidského těla. Naše KŮŽE

Kůže jako hladina zázraků. Řeč těla jako komplexní a nenávratná moudrost jazyka. Je ta naše hroší nebo citlivá se známkami alergie?!

26.8.2021 v 3:55 | Karma článku: 5.06 | Přečteno: 199 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 26.10 | Přečteno: 374 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 23.99 | Přečteno: 1018 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.68 | Přečteno: 426 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.00 | Přečteno: 255 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 676 | Diskuse
Počet článků 27 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 518

lektor yogy,  nadšenec pro zdravý životní styl, etický obchod a osobnostní rozvoj

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...