Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

10 tipů, jak se po ROZVODU nezbláznit

10 let po rozvodu. Zdálo by se, že je vyřešeno a tahanice máte za sebou a už si žijete svým poklidným životam. Bohužel to tak není, obzvlášť pokud vám nařídili střídavou péči. Jak se v tuto chvíli bránit aniž byste přišli o rozum?

10 let po rozvodu. Zdálo by se, že je vyřešeno a tahanice máte za sebou a už si žijete svým poklidným životam. Bohužel to tak není, obzvlášť pokud vám nařídili střídavou péči.

Z obou rodičů je u soudů, kde dochází k tahanicím jakéhokoli druhu vždy jeden ten hodný "pitomec" a druhý ten "neřád".  Kdyby to tak nebylo ( a takové případy naštěstí jsou ), tak by se netahali u soudu. V soudních tahanicích vyhrává většinou ten "neřád". Marná sláva. Oblbne soud, cílenými kroky udělá dobrý dojem a ten, kterému opravdu záleží na dětech, "ostrouhá". Ale i tady naštěstí vyjímky existují.

Jak se v tuto chvíli bránit aniž byste přišli o rozum a vnitřní klid?

Tady je mých soukromých 10 návodů, jak na to:

  1. Postavte se za sebe kdykoli cítíte, že vás ten druhý využívá. Napište mail druhému partnerovi, na sociálku, podejte žalobu u soudu. To jsou kroky, kterými dáváte najevo, že na vaší straně přetekla číše.
  2. Nečekejte, že se vás úřady zastanou. Pokud takové očekávání máte, většinou narazíte. Naše úřady ve velké většině ani netuší, co prožíváte, neprohlédnou situaci uvnitř vaší rodiny. Proto berte krok postavení se za sebe, pouze jako gesto pro vlastní sebevědomí a jako signál druhému parnerovi, že přetekla číše. Nic víc nic míň.
  3. Stanovte si vlastní mantinely. Za sebe už nejdu do žádných rádoby mediačních nesmyslů. Za 10 let jsem se poučila, abych věděla, že s některými lidmi se nedohodnu, i kdybych se na "řasy postavila" a tak to ani neočekávám a do poraden a pod. už prostě nechodím.
  4. Neplaťte zbytečně právníky. Vězte, že rozvod a tahanice jsou náročné na váš čas, ale hlavně na vaše peníze. Právník se vám v nejlepší víře může snažit pomoci, ale vždycky to dělá hlavně pro peníze. Dnešní sazba za právníka se pohybuje od 2000,- za hodinu. Ve chvíli,kdy se taháte dlouho mu prostě teče od vás spousta peněz a vám jich spousta ubývá z kapsy. Jen pro představu, klidně vás ročně taková tahanice může stát 60 000,- Kč. Zvažte, kdy právníka opravdu potřebujete a kdy to zvládnete sami.
  5. Pracujte na svém sebevědomí. To co je při rozvodu největším kamenem úrazu je naše sebevědomí. Partner vás podvedl, nebo už prostě nechce s vámi být. Už to je pro psychiku velký zásah, a samotné tahanice u soudu a na úřadech, kde propíráte minulost vám na sebevědomí rozhodně nezvednou. Proto jak můžete, věnujte se činostem, které vašemu sebevědomí pomohou.
  6. Postavte sebe sama na 1. místo.  Vím, že když přijde mail nebo dopis od soudu, chcete zareagovat okamžitě. Ale tak často zapomenete na své opravdové potřeby. Na důvody, proč jste chtěli pracovat na tom či onom. V emocích okamžitě píšete a reagujete. V tu chvíli, ale odevzdáváte energii právě probíhajícím sporům. Doslova ji "lifrujete" druhým a zejména těm, které vůbec nemáte v tu chvíli rádi. Tak NE! Nechte si energii pro sebe. Zeptejte se své intuice, co je pro VÁS sama právě teď to nejdůležitější. Vzpomeňte na SVÉ SNY A TOUHY. A teprve pak se do toho opravdu pusťte.
  7. Zajistěte prioritu svým základním potřebám. Vězte, že rozvod a tahanice s bývalým partnerem jsou obrovsky náročné na váš čas. Zvědomujte si na každém kroku, jak jste se rozhodli zajistit své živobytí, jak chcete vyřešit své bydlení. A než se odevzdáte negativním emocí, zkontrolujte, že zaopatřování svých potřeb nezanedbáváte. Jinak se zlou potážete. Svého u soudu jen velmi těžko dosáhnete, pokud nemáte kde bydlet nebo pokud přijdete o práci.
  8. Koncentrujte se na svůj dech. V obrovských emocích často přestáváme dýchat. Tím ale ještě posilujeme úbytek energie. Naučte se v nejkrizovějších situacích koncentrovat alespoň chvilkama na svůj dech, abyste nepoškozovali své tělo.
  9. Zařaďte do svého rozvrhu činnost, která bude jen vaše a u které zrelaxujete a zapomenete na starosti.  Pro mne to byla a je yoga. Dnes mám to štěstí, že se stala i mou prací. Ta chvíle, kdy zapomenu na starosti světa a věnuju se jen cvičení a příjemným pocitům zněj mi dodává energii a čistí mysl. Najděte i vy takvou činnost a věnujte ty chvilky sami sobě. Budou pro vás obrovskou vzpruhou a zajistí, že se ze starostí a tlaku ve kterém jste nezblázníte.
  10. Začněte nový život. Zkrásníte, budete chodit s úsměvem. Uvědomte si, že teď můžete vše pro co se rozhodnete. Jste tu jen vy a vše, čeho jste se kvůli partnerovi zřekli je teď možné. Užijte si ten životní restart. Přeci teď můžete konečně stvořit život, tak jak si ho přejete. Hodně štěstí.

NAMASTÉ Lenka

Autor: Lenka Fučíková | pondělí 22.1.2018 8:33 | karma článku: 10,67 | přečteno: 863x
  • Další články autora

Lenka Fučíková

Papež a žena

Děkujeme za Vaši návštěvu. Byl jste tak blízko, že energie doplula až k nám. Snad příště budeme moci být i blíž. Věřím, že jednou vy pomůžete znovu pozvednout Palladium tam, kam patří. Do srdcí lidí této země. Tolik tam chybí.

16.9.2021 v 5:57 | Karma: 5,00 | Přečteno: 288x | Diskuse| Politika

Lenka Fučíková

Bůh Šiva, stvořitel a objednaTEL aneb Jazyk Český

O některých se jen šeptá, ale je nepochybné, že právě v tomto bodě se HISTORIE opakuje a že se propojilo něco, s čím možná nikdo nepočítal. VĚDA a Filosofie. Je pro mne fascinující, že je to právě Čeština, o kterou kráčí.

28.8.2021 v 21:14 | Karma: 7,61 | Přečteno: 351x | Diskuse| Věda

Lenka Fučíková

MODA a prastaré historické souvztažnosti

Vyhozeni z ráje. Podle Buddhova učení to byl HAD, který sám, jako BŮH pokoušel lidstvo, aby ho tak vedl vpřed přes celá pokolení a učil ho, jsk žít.

27.8.2021 v 2:39 | Karma: 4,04 | Přečteno: 171x | Diskuse| Ona

Lenka Fučíková

A E I O U I lidského těla. Naše KŮŽE

Kůže jako hladina zázraků. Řeč těla jako komplexní a nenávratná moudrost jazyka. Je ta naše hroší nebo citlivá se známkami alergie?!

26.8.2021 v 3:55 | Karma: 5,06 | Přečteno: 199x | Diskuse| Věda

Lenka Fučíková

Móda a její svět¦

Móda a ŽENA. Svět, který patří k sobě neodmyslitelně stejně jako Český Jazyk a Vyjmenovaná slova po B.

18.7.2021 v 3:47 | Karma: 4,33 | Přečteno: 152x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 518x
lektor yogy,  nadšenec pro zdravý životní styl, etický obchod a osobnostní rozvoj